Trening za trenere i trenerice iz izgradnje mira (2014) – 3 faza

| Nedžad Horozović |
Još jedan trening u okviru programa Trening za trenere i trenerice iz izgradnje mira je za nama. (Više o programu možete pročitati ovdje) Okupili smo se od 08-18.08.2014. u Ivanjici, gradiću na jugozapadu Srbije. Grupa od 20 učesnika/ca i nas… ...
22. avgust/kolovoz 2014
22. avgust/kolovoz 2014

Još jedan trening u okviru programa Trening za trenere i trenerice iz izgradnje mira je za nama. (Više o programu možete pročitati ovdje)

Okupili smo se od 08-18.08.2014. u Ivanjici, gradiću na jugozapadu Srbije. Grupa od 20 učesnika/ca i nas četvoro u trenerskom timu.

U periodu od prethodnog susreta do ovog treninga održani su prateći sastanci na kojima su timovi učesnika/ca pripremali/e svoje radionice na izabranu temu, a u čemu ih je podržavalo po dvoje ljudi iz tima.

Svi učesnici/e imali/e su priliku u prvom dijelu treninga da se oprobaju u trenerskoj ulozi u sigurnom okruženju ove grupe. U drugom dijelu smo ta iskustva i uvide iskoristili za promišljanje o ulozi trenera/ice, pristupu trenerskom radu, svojoj ulozi u procesima pomirenja…

Rastali smo se osnaženi, sa izbrisanom granicom između “trenera i trenerica” i “učesnika/ca”, sa mnogim stvarima zadovoljni/e, spremni/e na saradnju, pomalo već zagledani u budućnost i sa osjećajem da nam se svima povećao broj saveznica i saveznika u onome što zovemo izgradnja mira. Ili prostije rečeno, u nastojanju da živimo ljepša društva.

CNA_0358

Više o ovom treningu ćete moći pročitati u izvještaju koji slijedi.

(link na galeriju fotografija)

poveznice:

kategorije:

cna sajtovi

onms

biber

nenasilje!

kultura sjećanja