Komemoracija u Sijekovcu

| Amer Delić |
26. marta obilježena je godišnjica stradanja srpskih civila ...
30. mart/ožujak 2015
30. mart/ožujak 2015

U naselju Sijekovac, opština Brod, 26. marta obilježena je dvadeset treća godišnjica stradanja srpskih civila iz ovog naselja.

Komemorativni skup je organizovao Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova. Program obilježavanja sastojao se od vjerskog obreda, polaganja vijenaca i obraćanja dužnosnika Republike Srpske i opštine Brod.

Ovo je prvi put da smo mi iz Centra za nenasilnu akciju, zajedno sa mješovitom grupom ratnih veterana, prisustvovali ovakvoj vrsti događaja organizovanog u Republici Srpskoj, kao zvanična delegacija uvrštena u službeni dio protokola.

Naime, dosadašnje je iskustvo pokazalo da su komemoracije koje se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske određene posebnom procedurom. Uz podršku Odbora ratnih vojnih invalida i Boračke organizacije opštine Brod, izvršili smo sve potrebne pripreme, te su nam iz Vlade RS dozvolili da kao mirovna organizacija koja okuplja ratne veterane u izgradnji mira, prisustvujemo ovom događaju zajedno sa ratnim veteranima iz Hrvatske i oba entiteta BiH.

poveznice:

kategorije:

cna sajtovi

onms

biber

nenasilje!

kultura sjećanja