Predavanje i razgovori u Austrijskom istraživačkom centru za mir i rešavanje sukoba

| Nenad Vukosavljević |
Stadtschlaining, 8.7.2015 ...
3. avgust/kolovoz 2015
3. avgust/kolovoz 2015

Po pozivu Austrijskog istraživačkog centra za mir i rešavanje sukoba (The Austrian Study Centre for Peace and Conflict Resolution) iz Stadtschlaininga, 8.7.2015 sam u okviru Internacionalne Letnje Akademije pod naslovom “Građansko društvo i konflikti”,  održao predavanje na temu odnosa lokalnih aktera u izgradnji mira i spoljnih aktera koji intervenišu sa ciljem izgradnje mira (bez upotrebe sile).

U sjajnom ambijentu srednjevekovnog dvorca u kojem se Akademija održava, pred 200 učesnika sam govorio o iskustvima stečenim u dvadesetogodišnjem periodu od završetka rata do danas. Zbog velikog broja pitanja, predviđeno vreme je malo produženo, a u večernjem terminu sam oko dva sata, u društvu direktorice Istraživačkog centra,  Blanka-e Bellak, odgovarao na njena i pitanja publike vezana za moj put kao graditelja mira. Od 200 učesnika akademije koja je održana na nemačkom jeziku, veliki broj su bili mladi ljudi zainteresovani da učestvuju u humanitarnim misijama ili izgradnji mira širom sveta, a drugu veću grupu su činili iskusni praktičari i istraživači austrijske i nemačke mirovne scene.

Za CNA ovaj poziv predstavlja ukazanu čast i priznanje našem radu, a reakcije na priču o našem radu na pomirenju predstavljaju sjajan i obavezujući podstrek za dalje.

 

poveznice:

kategorije:

cna sajtovi

onms

biber

nenasilje!

kultura sjećanja