Osnovni trening iz izgradnje mira, Mavrovo, Makedonija

 

osnovni trening, mavrovo, makedonija

Još jedan, 38. u nizu, Osnovni trening iz izgradnje mira održan je u Mavrovu, u Makedoniji, od 28.6.-8.7.2013. Na treningu su sudjelovali aktivisti/kinje, studenti/ce, novinari/ke, predstavnici/e različitih organizacija koje se bave područjem ljudskih prava, kao i članovi/ce političkih organizacija iz šest zemalja regije – Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i sa Kosova.

osnovni trening iz izgradnje mira, mavrovo

Cilj treninga bio je osnaživanje za djelovanje u polju izgradnje mira, njegovo povezivanje s konkretnim društvenim kontekstima, pitanjima socijalne pravde, ali i, ne manje važno, s procesom suočavanja s prošlošću u kontekstu ratova koji su obilježili regiju u razdoblju 1991.-1999.

Ovaj nam je proces donio teških, ali i puno lijepih trenutaka, o čemu ćete uskoro imati prilike čitati na ovim stranicama.

osnovni trening, mavrovo, makedonija

Trening je organizirao Centar za nenasilnu akciju Sarajevo/Beograd, u čijem su timu bili Katarina Milićević, Marijana Stojčić, Nedžad Horozović, Davorka Turk, te Boro Kitanoski, naš kolega iz Mirovne akcije, Prilep.

Komentiraj