Ratni veterani na manifestaciji „Junski dani otpora“ na Koti 715 – Zavidovici

| Sanja Burazerović |
Posjeta CNA i ratnih veterana manifestaciji 'Junski dani otpora' na Koti 715 – Zavidovići ...
4. juli/srpanj 2013
4. juli/srpanj 2013

U subotu, 29.06.2013. na brdu Podsjelovo (Kota  715) u organizacijii Komisije za obilježavanje značajnih datuma i Organizacionog odbora Ratnih vojnih invalida – Zavidovići, uz podršku Općine Zavidovići, održana je manifestacija povodom godišnjice bitke koja se desila na ovom području 1994. a koju ljudi u lokalnoj zajednici smatraju kao presudnu za odbranu grada Zavidovići i tog područja.

Na poziv organizatora, grupa ratnih veterana (bivših pripadnika HVO-a, Armije RBiH i VRS-a), saradnika CNA, se pridružila ovoj manifestaciji sa željom odavanja pošte stradalima, kao i simbolične poruke pomirenja. U sklopu protokola položili smo cvijeće zajedno sa ostalim predstavnicima lokalne vlasti, porodicama poginulih i boračkih organizacija i prisustvovali predviđenom programu.

Nadamo se da ćemo praksu prisustva ratnih veterana iz svih vojski na obilježavanjima značajnih datuma iz rata 1992-95. nastaviti i u drugim krajevima i na taj način pokazati primjerom da je zajedničko sjećanje i odavanje pošte stradalim u ratu u BiH moguće.

 

poveznice:

kategorije:

cna sajtovi

onms

biber

nenasilje!

kultura sjećanja