Komemoracije u Laništima i Ulicama

| Amer Delić |
Povodom obilježavanja dvadeset treće godišnjice stradanja hrvatskih civila i vojnika ...
12. maj/svibanj 2015
12. maj/svibanj 2015

2015-05-08_NNV_0169

Komemorativni skupovi povodom obilježavanja dvadeset treće godišnjice stradanja hrvatskih civila i vojnika iz naselja Laništa, Ulice i okolnih mjesta, kod Brčkog, održani su u petak, 8. maja/svibnja 2015. godine.

Na poziv Udruge obitelji hrvatskih branitelja poginulih i nestalih u Domovinskom ratu Ravne -Brčko, ratni veterani iz regiona pridružili su se obilježavanju ovog događaja, zajedno sa nama iz Centra za nenasilnu akciju iz Beograda i Sarajeva.

Odavanjem pošte stradalim i polaganjem vijenaca na spomen obilježljima, izrazili smo svoj žal za izgubljenim životima i pokazali da je moguće da se solidarišemo jedni sa drugima u prilikama kada se vraćamo u bolnu prošlost.

20150508_NCH_CNA_9418

Obraćajući se skupu, predstavnici Udruge i vjerski službenici su riječima zahvale i podrške našem radu ojačali našu predanost da nastavimo sa ovakvim akcijama u budućnosti.

Takođe, važno je istaći da su nam pri organizaciji u sprovođenju ove aktivnosti pomoć pružili članovi HVIDRA Ravne-Brčko, sa kojima imamo  višegodišnju uspješnu saradnju.

Više fotografija možete vidjeti ovdje.

poveznice:

kategorije:

cna sajtovi

onms

biber

nenasilje!

kultura sjećanja