Trening izgradnje mira za studente/ice iz BiH, Jahorina, 31.07-5.08.2015.

| CNA |
Trening izgradnje mira za studente/ice iz Bosne i Hercegovine održan je od 31.07-5.08. na Jahorini, Bosna i Hercegovina. ...
13. avgust/kolovoz 2015
13. avgust/kolovoz 2015

Trening izgradnje mira za studente/ice iz Bosne i Hercegovine održan je od 31.07-5.08. na Jahorini, Bosna i Hercegovina. Ideja za održavanje ovakvog treninga nastala je na poslednjoj fazi Treninga za trenere/ice, koji je Centar za nenasilnu akciju održao prošle godine. U timu je bilo troje trenera/ica koji su bili polaznici Treninga za trenere/ice, i dvoje trenera/ica iz CNA.

Na treningu je učestvovalo 20 studenata/ica iz raznih delova Bosne i Hercegovine, i sa različitih fakulteta. Obradili smo teme koje se tiču timskog rada, saradnje, suočavanja sa prošlošću, pomirenja, izgradnje mira… Predviđeni program treninga smo prilagođavali iz dana u dan, prateći potrebe jako motivisane grupe što je činilo trening dodatno zahtevnim. Svima, i nama iz trenerskog tima i samim učesnicima/ama je nedostajalo još nekoliko dana zajedničkog rada, jer je grupa bila jako zainteresovana za razmenu mišljenja i stavova. Posebnu dragocenost treninga činile su lične priče učesnika/ca koje su nas međusobno povezale.

Iako nam je prvi put da radimo trening samo sa studentima/cama i samo iz jedne države, jer su obično naši treninzi regionalni, pokazalo se da postoji velika želja za ovakvim radom, te da su studenti/ice iz BiH sa kojima smo radili veoma motivisani za rad na izgradnji mira.

Trening, Jahorina 2015

 

| CNA |

poveznice:

kategorije:

cna sajtovi

onms

biber

nenasilje!

kultura sjećanja