Konkurs za kratku priču Biber

| CNA |
Konkurs za kratku priču Biber na temu pomirenja otvoren po drugi put ...
18. januar/siječanj 2017
18. januar/siječanj 2017

 

 

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je po drugi put otvoren regionalni konkurs za kratku priču – Biber. Tema konkursa je pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, posebno od 1991. godine.

Pozivamo autorke i autore koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom i srpskom jeziku da nam pošalju svoje priče. Poziv se odnosi na afirmisane autorke i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivali.

Konkurs je otvoren do 14. 06. 2017. Autori/ke tri najbolje priče biće nagrađeni novčanim nagradama. Žiri čine Tatjana Gromača, Faruk Šehić i Kim Mehmeti. Konkurs organizuje Biber tim u saradnji sa Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

Više informacija o uslovima konkursa i nagradama možete naći na Biberovoj stranici http://biber.nenasilje.org

Konkurs za kratku priču Biber

O temi konkursa

Pomirenje nije popularan termin, jer se najčešće poistovjećuje sa konceptom oprosta ili sa idejom da treba sve zaboraviti i okrenuti se budućnosti. Duboko vjerujemo da je nemoguće zaboraviti užase gubitka, patnje i nepravde koje su ljudi pretrpjeli.

Međutim, ako pomirenje razumijemo kao odustajanje od mržnje, kao traženje načina da se dođe do pravde, ali tako da se nad drugim u tom traganju ne čini nepravda, kao šansu da izgradimo izvjesniju, bezbjedniju i slobodniju budućnost za sve, onda smatramo da je to nešto što nam je prijeko potrebno. Stoga želimo da pozovemo autorke i autore da na nov i kreativan način razmišljaju o pomirenju i da nas inspirišu pričama koje prevazilaze postojeće predrasude i ušančena neprijateljstva, pričama koje pomijeraju granice. I da time možda daju potreban poticaj našim društvima.

 

 

Molimo vas da o ovom konkursu obavijestite one za koje smatrate da bi bili zainteresovani.

Unaprijed se radujemo odzivu!

 

Biber tim i Centar za nenasilnu akciju

biber@nenasilje.org

| CNA |

poveznice:

kategorije:

cna sajtovi

onms

biber

nenasilje!

kultura sjećanja