Radionice “Uvod u promišljanje mira” u Novom Sadu

| CNA |
Na poziv saradnika iz Omladinskog centra CK 13 iz Novog Sada, aktivisti Centra za nenasilnu akciju vodili su jedan od Seminara alternativnih politika ...
10. juni/lipanj 2024
10. juni/lipanj 2024

Na poziv saradnika iz Omladinskog centra CK 13 iz Novog Sada, aktivisti Centra za nenasilnu akciju vodili su jedan od Seminara alternativnih politika ove organizacije, nazvan “Uvod u promišljanje mira”, koji je održan 8. i 9. juna.

Seminar je bio namenjen mladima (18-30 godina) iz Novog Sada i bliže okoline, ali je među 13 učesnika/ca bilo i malo starijih i onih koji su došli iz Beograda.

Na radionicama smo otvorili pitanja relevantna za prepoznavanje nasilja, ophođenje sa sukobima, kao i prostor za pronalaženje kreativnih načina transformacije sukoba. Važno nam je bilo da učesnicima/ama ukažemo na različite forme nasilja i diskriminacije, a otvorili smo i neka pitanja vezana za polje suočavanja s prošlošću, promišljali sa kakvim se predrasudama srećemo, te kako postupamo prema različitostima u društvu.

Dva dana interaktivnog rada nisu dovoljna za sadržajno zahtevne teme, ali nam je bilo bitno da učesnicima/ama pokažemo pristup i način rada Centra za nenasilnu akciju, te da sve zainteresovane pozovemo da se prijave za naš Osnovni trening iz izgradnje mira, koji će biti održan od 18-28.10.2024. u Ulcinju, Crna Gora.

 

Radionice u Omladinskom centru CK 13 vodili su mirovni aktivisti Centra za nenasilnu akciju Sarajevo – Beograd, Radomir Radević i Katarina Milićević.

 

| CNA |

poveznice:

kategorije:

cna sajtovi

onms

biber

nenasilje!

kultura sjećanja