Izložba “Na tragu Podunavskih Nemaca u Vojvodini” biće otvorena 12.12.2017. u UK “Parobrod”

| CNA |
Izložba fotografija, koja prati istoimeno istraživanje, "Na tragu Podunavskih Nemaca u Vojvodini" biće otvorena u utorak, 12. decembra 2017. u 19h u Ustanovi kulture Parobrod, Beograd, Kapetan-Mišina 6a. ...
7. decembar/prosinac 2017
7. decembar/prosinac 2017

Izložba fotografija, koja prati istoimeno istraživanje “Na tragu Podunavskih Nemaca u Vojvodini” biće otvorena u utorak, 12. decembra 2017. u 19h u Ustanovi kulture Parobrod, Beograd, Kapetan-Mišina 6a.

Autorke istraživanja su Helena Rill i Marijana Stojčić, a autori fotografija su Nenad Vukosavljević i Nedžad Horozović.

Šta se desilo sa nemačkom nacionalnom manjinom posle Drugog svetskog rata? Gde su naše nekadašnje komšije? Šta im se dešavalo? Da li je i dalje to tema o kojoj se ne priča? Nelagodnost, neverica ili „dobili su šta su zaslužili“? Koje pouke možemo i moramo iz svega toga da izvučemo? – samo su neka od pitanja koja su pokrenuta u istraživanju “Na tragu Podunavskih Nemaca u Vojvodini”.

Autori fotografija su Nedžad Horozović i Nenad Vukosavljević.

Na otvaranju izložbe će govoriti Ana Bu, svedokinja vremena, Zoran Janjetović, istoričar, Guido Štajn, iz Udruge Podunavskih Švaba – Apatinaca , Johanes Iršik, direktor Austrijskog kulturnog foruma u Srbiji, te autori Nedžad Horozović i Helena Rill.

Celo istraživanje je dostupno OVDE

 

| CNA |

poveznice:

kategorije:

cna sajtovi

onms

biber

nenasilje!

kultura sjećanja