Učešće u regionalnoj aktivističkoj školi o 90-im “SPASIT ĆE NAS LJUBAV”

| CNA |
Na poziv saradnika iz Omladinskog centra CK 13 iz Novog Sada, aktivisti Centra za nenasilnu akciju učesnicima regionalne političke škole o devedesetim “SPASIT ĆE NAS LJUBAV!“ predstavili su svoj rad, rad sa ratnim veteranima kao i aktivnost „Obilježavanje neobilježenih mjesta stradanja“ ...
23. septembar/rujan 2024
23. septembar/rujan 2024

Na poziv saradnika iz Omladinskog centra CK 13 iz Novog Sada, aktivisti Centra za nenasilnu akciju učesnicima regionalne političke škole o devedesetim “SPASIT ĆE NAS LJUBAV!“ predstavili su svoj mirovni aktivizam, rad sa ratnim veteranima, kao i aktivnost „Obilježavanje neobilježenih mjesta stradanja“.

Škola je bila namenjena mladima (18-30 godina) iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Tokom predstavljanja rada Centra za nenasilnu akciju Sarajevo – Beograd, učesnici su mogli da čuju o početnim koracima u radu sa ratnim veteranima, bivšim vojnicima koji su učestvovali u ratovima 90-tih na prostorima bivše Jugoslavije.  Takođe, razgovarali smo i o nenasilnim akcijama kao i o aktivnost „Obilježavanja neobilježenih mjesta stradanja“ i koliko mjesta boli i patnje ne smiju biti prepuštena zaboravu. Razgovarali smo i o pomirenju, o politikama memorijalizacije kao i koliko svako od nas može doprinjeti procesu izgradnje mira.

Radionice u okviru škole vodili su mirovni aktivisti Centra za nenasilnu akciju Sarajevo – Beograd, Amer Delić i Tamara Zrnović.

| CNA |

poveznice:

kategorije:

cna sajtovi

onms

biber

nenasilje!

kultura sjećanja